banner-bg

Breens Network

Wie leert, neemt een voorsprong. Niet alleen tijdens de schooltijd, maar ook daarna: “life-long learning”. Breens Network helpt daarbij. Wij zijn als IT-organisatie gespecialiseerd in de technologische innovatie van leerprocessen en de organisatie daaromheen. Lees meer…

Voor de digitale transformatie van leren

  • Een event van - en voor EdTech Professionals

Bij Breens Network - een ICT-collectief bestaande uit IT-Workz, Educator, Progress Onderwijs, SLBdiensten en IT-Solutions - komen onderwijs en technologie samen. Wij zijn letterlijk vanuit het onderwijs ontstaan, waardoor we als geen andere ICT-dienstverlener uit ervaring weten hoe en wat technologie kan bijdragen. Die expertise willen we graag delen met onze gewaardeerde relaties. Daarom organiseerden wij op 29 januari 2025 het eerste Breens Network EdTech event. Een event van - en voor EdTech Professionals.

Inspirerende sprekers

Het wordt een dag boordevol inspiratie, how to en ontmoeten met als rode draad de toegevoegde waarde van onderwijstechnologie en IT binnen het onderwijs. We hebben een aantal inspirerende sprekers op het programma staan met:

  • Jim Stolze - tech-ondernemer en auteur - die AI vooral als bondgenoot ziet en vertelt waarom.
  • Mike Tholfsen (video) van Microsoft Education over nieuwe features.
  • Christo Butcher van Fox-IT die zijn ervaringen met het voorkomen en genezen van cybercrime in het onderwijs deelt.
  • Vincent van Renesse van Duivenbode van SciSports die laat zien hoe profclubs zoals Ajax profiteren van door SciSports gegenereerde data-inzichten.

  • Daarnaast hebben we 6 praktijkgerichte break out sessies verdeeld over 2 ronden, waarin we samen met een aantal van onze klanten verschillende toepassingen van onderwijstechnologie tonen.

  • Programma

  • Bekijk hieronder het volledige programma. Scroll verder naar beneden voor de beschrijving per plenaire - en break out sessie. 

  • 9.00 Inloop  
    10.00 Opening Dagvoorzitter
    10.05 De EdTech Professionals van Breens Network Charles Stork - Breens Network
    10.30 Nieuwe features binnen Microsoft Educatie (video) Mike Tholfsen - Microsoft Education
    10.45 Artificial Intelligence als bondgenoot Jim Stolze - Tech-ondernemer
    11.15 Pauze  
    11.30  Ronde 1 Break out sessies Maak een keuze
    12.30 Lunch  
    13.30 Ronde 2 Break out sessies Maak een keuze
    14.30 Pauze  
    14.45 De complexiteit van IT-security in het onderwijs Christo Butcher - Fox-IT
    15.15 Het benutten van data in het internationale profvoetbal Vincent van Renesse van Duivenbode - SciSports
    15.45 Afsluiting Dagvoorzitter
    16.00 Borrel  
  • Praktische informatie

  • Datum: het Breens Network EdTech event heeft inmiddels plaatsgevonden. 
  • Locatie: Mariënhof Amersfoort

Heb je een vraag over dit event? Mail dan naar info@breensnetwork.nl.

Contact

Het Breens Network EdTech event heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je naar aanleiding van het programma op deze pagina een vraag? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord! 

Ochtendprogramma - plenair

Jim Stolze

Jim Stolze - Tech-ondernemer en auteur

Artificial Intelligence als bondgenoot

De meningen over de digitalisering binnen het onderwijs zijn verdeeld. Optimisten zien er de oplossing in voor alle problemen, terwijl sceptici zich zorgen maken over privacy en de toenemende macht van tech-bedrijven. Jim  balanceert daar tussen in. Hij reist de hele wereld over om bij organisaties de kansen van AI te benadrukken en helpt hen bij de implementatie ervan. Want uit onderzoek blijkt dat AI wel degelijk voor meer werkplezier en een kwaliteitsverbetering kan zorgen. Tijdens deze sessie zal Jim de vertaling naar educatie maken!

Charles Stork

Charles Stork - CPO Breens Network

De EdTech Professionals van Breens Network

In het onderwijs spelen trends als flexibilisering en leven lang leren een steeds grotere rol. Technologie is hierbij een drijvende kracht. Breens Network al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in onderwijstechnologie. In deze sessie laten we zien hoe Breens Network en QS solutions het onderwijs ondersteunen bij het benutten van deze trends. Met innovatieve oplossingen die zorgen voor grip op data en veilige, toekomstbestendige onderwijsomgevingen en bijdragen aan kostenbesparing.

Mike Tholfsen

Mike Tholfsen - Microsoft Education

Nieuwe features Microsoft Educatie

Mike is wereldberoemd vanwege zijn YouTube-video's (ruim 152K abonnees!) over het gebruik van nieuwe, relevante features binnen verschillende oplossingen van Microsoft Educatie. We tonen een video die hij speciaal voor het Breens Network EdTech event heeft gemaakt en waarin ingaat op een aantal nieuwe features.

Break out sessies - ronde 1

Sessie 1

Handvatten voor een goede IT- & data governance

Een goede governance is essentieel om het samenwerken in Microsoft 365 beheersbaar en veilig te houden. Data governance zorgt voor de beschikbaarheid, bruikbaarheid, integriteit en beveiliging van alle data. Dit versterkt de bredere IT governance, die zorgt voor optimale besluitvorming en afstemming met de organisatie. We zien dat veel onderwijsinstellingen worstelen met deze governance vraagstukken. In deze presentatie krijg je praktische handvatten voor het opzetten van een effectief governance framework, dat zorgt voor transparante besluitvorming en veilige samenwerking.

Sessie 2

Normenkader-ready met de juiste IT-security

In 2027 moeten alle scholen in het funderend onderwijs voldoen aan het Normenkader IBP voor digitale veiligheid en privacy in het onderwijs. In deze sessie bespreken we welke (Microsoft-) technologie voor welk onderdeel van het Normenkader ingezet kan worden om Normenkader-ready te zijn en waar je bij je keuze voor een leverancier rekening mee moet houden.

Sessie 3

AI: De gamechanger in het onderwijs?

In deze sessie kijken we naar de potentie van AI en Copilot en verkennen we de positie ervan in het onderwijs. Gaat dit de manier van werken veranderen in het onderwijs? Of niet?


Break out sessies - ronde 2

Sessie 4

Hoe ziet de digitale werkplek voor het onderwijs eruit?

Hoe zorg je ervoor dat studenten, leerlingen en onderwijsprofessionals eenvoudig toegang hebben tot alle benodigde tools en informatie? Met een platform dat alle IT-faciliteiten in één overzichtelijke omgeving samenbrengt. In deze sessie delen we onze visie op de digitale werkplek en hoe deze ingevuld kan worden.

Sessie 5

Welke keuzes beïnvloeden de wendbaarheid van je applicatielandschap?

Met de digitale campus van de toekomst faciliteer je niet alleen flexibel onderwijs, maar zorg je ook voor een wendbaar applicatielandschap. Maar hoe pak je dat aan? In deze sessie laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden met de MORA en de HORA als basis zien welke invloed keuzes hebben op de toekomstbestendigheid, leveranciers-afhankelijkheid en wendbaarheid.

Sessie 6

De kracht van het Power Platform voor jouw onderwijsinstelling

Ontdek de kracht van het Microsoft Power Platform en hoe het jouw onderwijsorganisatie kan helpen met slimme apps, geautomatiseerde workflows en overzichtelijke datavisualisaties. Tijdens deze sessie maak je kennis met inspirerende voorbeelden uit de praktijk, leer je hoe je governance kunt inrichten en (eind)gebruikers kunt ondersteunen.

Middagprogramma - plenair

Christo Butcher

Christo Butcher - Fox-IT

De complexiteit van ICT-security in het onderwijs

Wat gebeurt er allemaal om ons heen in het onderwijs? Wat is de impact van AI op IT-security? In welke mate zijn onderwijsinstellingen voorbereid op deze ontwikkelingen?  Christo geeft een mooie inkijk in de ICT-security in het onderwijs en geeft aan wat je nu kunt doen om beter voorbereid te zijn.

Vincent van Renesse van Duivenbode

Vincent van Renesse van Duivenbode - SciSports 

Het benutten van data in het internationale profvoetbal

SciSports is expert op het gebied van data-analyse in het internationale profvoetbal en hebben 100+ klanten, waaronder de KNVB en Ajax. Zij leveren met hun data-inzichten een bijdrage aan processen als spelersscouting en de wedstrijdvoorbereiding. Er wordt steeds meer data verzameld. Maar hoe zet je deze bulk aan data om in inzichten waarmee voetbalclubs, -bonden & -agenten een verschil kunnen maken? En hoe organiseer je daarbij je data-security? Een treffende parallel met het onderwijs!.