Digitaal lesgeven en samenwerken is belangrijker dan ooit. Scholen hebben de eerste stappen gezet om les op afstand mogelijk te maken. Nu is het tijd voor de volgende stap.

De onderwijsconsultants van IT-Workz hebben een aanpak en oplossing voor iedere stap die jouw school wil zetten. Van op korte termijn aan de slag met Microsoft Teams tot en met een toekomstbestendig leer- en werkomgeving inclusief beleid en adoptie van nieuwe applicaties binnen het onderwijs.

Wij ondersteunen en adviseren scholen bij verschillende stappen:

Teams-omgeving
Beleidskeuzes
Adoptie
7 bouwstenen

onenote_250x600

Scholengroep Pontes heeft de omslag al gemaakt:

"De uitstekende ondersteuning die IT-Workz heeft gegeven bij de ongekende omslag richting lesgeven op afstand laat ons zien dat we met jullie de juiste keuze hebben gemaakt! 

- Stichting Scholengroep Pontes

Onze onderwijsconsultants helpen bij digitaal lesgeven

Lees hieronder meer over de verschillende fases en ontdek in welke fase jouw onderwijsinstelling zich bevindt. Ben je klaar voor de volgende stap? Neem dan contact met ons op via het contactformulier! Onze consultants helpen je graag verder.

 
Pijl_1
Binnen 1 week een Teams-omgeving

Niet tevreden over de huidige online videotool voor les op afstand? Wij helpen scholen – indien gewenst binnen een week – over te stappen naar een veilige en beheersbare Microsoft Teams-omgeving voor de korte termijn volgens een aantal minimaal noodzakelijke eisen. Dit zorgt ervoor dat het lesgeven op afstand via Teams veilig en snel opgepakt kan worden. En het geeft de school tevens de tijd om goed na te denken over een volwaardige inrichting van Teams.

teams

Pijl_2Beleidskeuzes voor digitaal onderwijs

Om digitaal lesgeven goed in te richten is een ontwerp nodig passend bij het beleid van de school. Tijdens de Online Pressure Cooker zetten we hiervoor de eerste belangrijke stap. We nemen we je in een dagdeel mee in de mogelijkheden die Office 365 biedt en geven je inzicht in welke beleidsvraagstukken van belang zijn voor digitaal lesgeven en samenwerken.

 

 

pressure cooker
Pijl_3

Adoptie van ICT-Innovatie

Om ICT-innovatie tot een succes te maken, is het gezamenlijk omarmen van de nieuwe opzet een vereiste. Dit heet adoptie. Alleen met een succesvolle adoptie wordt de investering omgezet naar een meerwaarde voor het onderwijs en haar medewerkers. IT-Workz heeft op basis van jarenlange ervaring in het onderwijs een adoptie-aanpak ontwikkeld, die al bij veel scholen succesvol is gebleken.

 

ict-innovatie

Pijl_47 bouwstenen voor toekomstbestendig onderwijs

Je wilt op jouw school natuurlijk effectief én efficiënt samenwerken en lesgeven, op een manier die past bij de visie van de school. IT-Workz helpt dit te realiseren met behulp van Office 365 en 7 bouwstenen voor de optimale toepassing ervan. Met als resultaat een passende, toekomstbestendige onderwijsoplossing én een beheersbare IT-omgeving.

7 bouwstenen