Een veilige digitale leer-en werkplek voor leerlingen, docenten & medewerkers

Digitaal onderwijs goed inrichten is, mede door het coronatijdperk, belangrijker dan ooit tevoren. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen ook op afstand kunnen blijven samenwerken? Hoe zet je als school de juiste stappen in de transformatie naar het "moderne klaslokaal" en wat komt daar allemaal bij kijken? De onderwijsconsultants van IT-Workz ondersteunen scholen bij het inrichten van een digitale leer- en werkplek voor leerlingen, docenten en medewerkers. 

Op deze pagina laten we zien wat de voordelen zijn van de moderne onderwijsomgeving en hoe je met behulp van Office 365 deze digitale transformatie binnen jouw school kunt vormgeven. Met behulp van whitepapers, informatie over webinars & events, blogposts en ervaringen uit de onderwijspraktijk wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt. 

Samen zetten we de eerste stappen: 

Een moderne werkplek én leeromgeving voor leerlingen, docenten en medewerkers waar lesgeven, samenwerken en ontwikkelen samenkomen. Maak kennis met de Moderne onderwijsomgeving van IT-Workz:

New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action

Roadmap microsoft 365-sfeer

1. De uitdagingen van lesgeven in het coronatijdperk.

Door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben de rol van ICT binnen het onderwijs blijvend veranderd. Dagelijks ontvangen onze onderwijsconsultants vragen van scholen over de mogelijkheden van Office 365 en applicaties als Teams of Onenote voor een interactieve les en samenwerken op afstand. Maar ook zorgen over de veiligheid van (privacygevoelige) data en de interactie tussen docenten en leerlingen worden gedeeld. 

Wil jij weten wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn en hoe je hier als school met de moderne leer- en werkplek een antwoord op hebt? Bekijk dan de blogpost hier. 

Lees Blog

2. Onze visie: de Digitale leer- en werkomgeving in vijf pijlers

Wat is de ideale leer- en werkomgeving eigenlijk? Wij geloven in een platform waar leerlingen, docenten én medewerkers van een school op een eenvoudige en prettige manier kunnen leren en (samen)werken. Onze visie op een moderne leer- en werkomgeving hebben we samengevat in 5 pijlers:

preview-dlwo-model

 • Eenvoudig in gebruik en aanpasbaar: de cockpit Campuz365
  Een persoonlijke 'dashboard' met eigen applicaties en bestanden voor de diverse gebruikers binnen jouw school. 

 • Duidelijke afspraken over beleid en security. 
  Heeft jouw school al nagedacht over het ICT beleid? Zijn er werkafspraken gemaakt over de inzet van nieuwe technologie en werken met applicaties? 

 • Stabiele infrastructuur vormt de fundering.  
  Een veilige en betrouwbare infrastructuur (cloud-based) vormt de basis voor een duurzame inrichting van de omgeving en opslag van bestanden en data. 

 • Toegang tot resources op basis van de rol binnen de organisatie. 
  Applicaties en data zijn toegankelijk op basis van de rechten die (veelal geautomatiseerd) aan gebruikers worden toegekend. Dit maakt het platform beheerbaar en efficiënt in gebruik. 

 • De gebruiker bepaalt en gebruiksgemak staan centraal. 
  Zo kunnen docenten gebruik maken van applicaties uit het particuliere domein (bijvoorbeeld Kahoot of  Whatsapp) en deze op een gecontroleerde manier benaderen vanuit de schoolomgeving. 

Wil je meer weten over de vijf pijlers en ben je benieuwd naar voorbeelden uit de praktijk? Download dan hier de whitepaper: 

Download whitepaper

 

Uit de praktijk: Regio College staat op voorsprong door overstap naar DLWO. 

logo regio college

"We hebben nu een soepel werkende leer- en werkomgeving. Het werken met Office 365 is inmiddels behoorlijk ingeburgerd en men weet ook in Teams goed de weg." 

- Arjan Piette, Senior Service Manager Regio College in Zaandam. 

Ontdek de praktijkcase van het Regio College met ervaringen over de (versnelde) overgang naar MS Teams en Office 365. 

Bekijk de case

3. Aan de slag: met de routekaart voor digitale transformatie

Om jouw school te helpen in het zetten van de juiste stappen in de digitale transformatie hebben de onderwijsconsultants van IT-Workz
deze Routekaart ontwikkeld. Een interactieve whitepaper waarmee je inzicht krijgt in de ICT-situatie van jouw school. Om vervolgens advies
te krijgen en de juiste stappen te zetten op weg naar het moderne klaslokaal.

routekaart-preview

Download routekaart