Dé intermediair tussen vo, mbo en de softwarebranche

En daarbij IT sneller en slimmer inzetten

Microsoft heeft een duidelijke visie over cybersecurity in het onderwijs. In dit webinar van dinsdag 30 maart 2021 vertelt Jelle Niemantsverdriet - National Security Officer - wat deze visie is en deelt hij hun aanpak om grip op je security te houden en daarbij direct ook IT sneller en slimmer in te zetten. 

Naast Microsoft geeft Ruben Bloembergen van ICT Security Scan een presentatie over hoe je zicht krijgt op de status van je cybersecurity en het komen tot een plan van aanpak.


  • Voor wie: ICT'ers en informatiemanagers
  • Webinar terugkijken? Vul het formulier op deze pagina in en krijg toegang tot de on demand webinar.

Inhoud webinar

1. Hoe kijken leveranciers naar cybersecurity in het onderwijs?

CharlesCharles Stork
directeur SLBdiensten


SLBdiensten werkt nauw samen met verschillende leveranciers van cybersecurity oplossingen. Denk aan Barracuda, Eset, McAfee en Microsoft. We hebben daardoor een goed beeld van hoe zij naar cybersecurity in het onderwijs kijken. Charles Stork – directeur van SLBdiensten - zet het op een rij.

2. Grip op je security volgens Microsoft

Jelle Niemantsverdrriet

Jelle Niemantsverdriet
National Security Officer Microsoft


Bijna dagelijks lezen we over cybersecurity-incidenten, óók in het onderwijs. Wat zit er nu precies achter zo’n krantenkop? En wat kun je doen om je eigen organisatie hiertegen te wapenen – zeker ook terwijl je middenin de verschuiving naar meer afstandsonderwijs zit? Jelle Niemantsverdriet - National Security Officer van Microsoft - gaat in deze sessie in op trends en beschrijft de stappen die je kunt nemen (zowel technisch als organisatorisch) om grip op je security te houden – op zo’n manier dat het juist helpt om IT sneller en slimmer in te zetten.

3. Hoe bepaal je wat prioriteit heeft?

RubenRuben Bloembergen
productmanager ICT security Scan


Het speelveld van cybersecurity is uitermate complex en wordt alsmaar groter. Het wordt daarom steeds belangrijker dat je goed zicht heb op de status van je cybersecurity. Hoe ben je beschermd tegen de belangrijkste en meest impactvolle bedreigingen? En waar moet je nu prioriteit aan geven in de lijst met geconstateerde verbeteringen en optimalisaties. Ruben Bloembergen - productmanager ICT security Scan - licht toe hoe je met een relatief eenvoudige scan weet waar je staat en welke acties je moet ondernemen.