Onderwijsinstellingen hebben met veel verschillende stakeholders te maken, zoals ouders, verzorgers, personeel, lokale autoriteiten en leveranciers. E-mail is daarvoor een populair, toegankelijk en daarom vanzelfsprekend een belangrijk communicatiekanaal, waarin ook regelmatig privacygevoelige informatie gedeeld wordt.

Zie daar het belang van veilig mailen in het onderwijs. Uiteraard vanwege de AVG en NTA 7516. Maar nog belangrijker, we hebben te maken met de data van een kwetsbare doelgroep. Daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan. Tijdens dit webinar vertellen we hoe je dit aanpakt.

Programma

We gaan aan de slag met veilig mailen in het onderwijs op 3 niveaus:

1. Het wat en waarom van veilig mailen

Rick Goud, CIO van Zivver, is een expert op gebied van veilig mailen. Zo is hij mede-auteur van NTA 7516 (norm gegevensbescherming zorginformatie). Hij geeft zijn visie op veilig mailen en neemt in zijn verhaal ook de relatie tot de AVG en NTA 7516 mee.

2. Ervaringen met veilig mailen in het onderwijs

Geoffrey Reemer is als product owner bij Zivver betrokken bij veel implementatietrajecten in het onderwijs. Hij deelt zijn ervaringen en vertelt wat de overwegingen van onderwijsinstellingen zijn om met veilig mailen te starten, hoe zij tot de keuze komen voor een oplossing en wat de ervaringen m.b.t. de implementatie zijn vanuit het perspectief van zowel techniek als adoptie.

3. Korte demo van Zivver

Met Zivver bescherm je je gegevens met de nieuwste generatie e-mailbeveiliging. In deze korte demo geven we je een eerste indruk van de mogelijkheden.

Praktische informatie

Aanmelden: Dit webinar heeft al plaatsgevonden. Je kunt het terugkijken door het formulier op deze pagina in te vullen. Je krijgt dan direct de opname te zien.