banner-bg

Breens Network

Wie leert, neemt een voorsprong. Niet alleen tijdens de schooltijd, maar ook daarna: “life-long learning”. Breens Network helpt daarbij. Wij zijn als IT-organisatie gespecialiseerd in de technologische innovatie van leerprocessen en de organisatie daaromheen. Lees meer…

Voor de digitale transformatie van leren

Digitale assistent voor verzuimpreventie in het onderwijs

Het ziekteverzuim in het onderwijs voor Covid-19 was 5,6% (Bron: Voion). Met veel lesuitval en hoge kosten tot gevolg. Uit onderzoek blijkt dat door op het juiste moment de juiste interventies te doen, passend bij de medewerker die het betreft, kan je (langdurig) verzuim voorkomen en duurzame inzetbaarheid vergroten. Maar hoe pak je dat aan? Met behulp van data.

Breens Network heeft in nauwe samenwerking met Stichting Onderwijs Midden Limburg (SOML) en Experience Data een tool ontwikkeld, die de leidinggevende adviseert en ondersteunt bij verzuim van een medewerker, waardoor de effecten van het verzuim optimaal kunnen worden gemanaged.

Tijdens dit webinar hoor je hoe de tool – Medewerker Assistent Duurzame Inzetbaarheid (MADI) – is ontstaan, hoe het werkt en wat de eerste resultaten bij SOML zijn.

Programma

1.  Docententekort terugdringen met IT

Een van de grootste uitdagingen in het onderwijs is het tekort aan docenten. Jan Broeken – oud-docent en Manager Business Development Breens Network – legt uit hoe de inzet van IT-toepassingen, zoals Kunstmatige Intelligentie en Big Data, bij deze uitdaging van een toegevoegde waarde is. 

2. Ervaringen SOML met MADI

SOML is een van de initiatiefnemers van MADI en draait op dit moment een pilot met deze tool. Thieu Kikken – Voorzitter College van Bestuur SOML – vertelt waarom SOML meewerkt aan dit project en wat de resultaten tot nu toe zijn.

3. Demo van MADI

MADI is een gebruiksvriendelijke tool, die dankzij kunstmatige intelligentie in staat is om actief mee te denken en gerichte, op basis van eerdere ervaringen adviezen te geven. Toine Hooijen – Data Scientist bij Experience Data – laat zien hoe het werkt.

Praktische informatie

Locatie: Online

Datum: Donderdag 30 maart 2023

Tijden: 14.00 tot 15.00 uur

Aanmelden: Je kunt je aanmelden voor dit gratis webinar door het formulier op deze pagina in te vullen. Je krijgt na je aanmelding een bevestiging per e-mail.

Aanmelden

Meld je aan voor dit webinar door het onderstaande formulier in te vullen.