Tips voor digitaal lesgeven door onderwijsconsultants

Digitaal onderwijs heeft een vlucht genomen in het corona tijdperk en het lesgeven met behulp van Teams en Office 365 is voor veel scholen inmiddels bekend terrein. Tegelijkertijd zijn er nog veel uitdagingen. Dagelijks ontvangen onze onderwijsconsultants vragen van scholen over digitaal lesgeven, het samenwerken tussen leerlingen en docenten op afstand en het gebruiken van nieuwe functionaliteiten van Teams en Office 365 in de les.

Om scholen hierbij op weg te helpen organiseert IT-Workz deze zomer een Summer School. Met wekelijks een nieuwe video speciaal voor docenten om hun lessen in komend schooljaar nog beter te laten verlopen. Van presenteren met een digibord tot het gebruik van een tekentablet in de les; samen zorgen we ervoor dat jij het maximale haalt uit jouw lessen.  

26 augustus: Handige tips voor online lesgeven in Teams

In deze laatste video van de IT-Workz Summer School deelt Petra praktische tips & tricks voor Microsoft Teams. Zo haal je nog meer uit deze handige applicatie voor jouw (online) les. Ook nieuwe functionaliteiten, waaronder het toevoegen van een eigen achtergrond aan een video-vergadering, komen aan bod. Bekijk de video hier: 

TIPS

 

19 augustus: Oefenstof verwerken en kennis borgen 

In deze aflevering van de IT- Workz Summer School leer je hoe leerlingen (digitale) lesstof nog beter kunnen verwerken. Met behulp van onder meer Teams, Forms, Polly en interactieve werkopdrachten laat consultant Petra van der Spek zien hoe je als docent kennis borgt tijdens jouw lessen. Bekijk de video hier: 

ITW Summer School Kennis borgen

 

4 augustus: Flipping the Classroom

Hoe zorg je ervoor dat een les interactief blijft? Door middel van Flipping the Classroom ben je als docent niet alleen aan het zenden, maar gaan leerlingen juist zelfstandig aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een instructievideo die je van te voren maakt. Petra van der Spek legt je uit hoe je binnen Teams eenvoudig een video opneemt en klaar zet voor je leerlingen.

ITW Summer School 4 - Flipping the Classroom DEF

27 juli: Zo maak je Breakout Rooms in Teams

Hoe zet je Breakout Rooms in binnen Microsoft Teams? Deze functionaliteit is in ontwikkeling binnen Teams maar momenteel nog niet beschikbaar. Daarom vertelt onderwijsconsultant Petra van der Spek hoe je op alternatieve wijze jouw leerlingen digitaal in groepen kun laten samenwerken. 

3 - Breakout Rooms FINAL

 

21 juli: Tekentablet gebruiken (speciaal voor bèta vakken)

Wist je dat een tekentablet ideaal is voor het digitaal uitwerken van formules of berekeningen? In deze aflevering laat Petra zien hoe je als docent de functionaliteiten van de Wacom tablet toepast in jouw lessen. 

ITW SUMMER SCHOOL TEKENTABLET FINAL VOOR UPLOAD

 

16 juli: Presenteren met jezelf voor het digibord

In deze aflevering van de IT-Workz Summer School geeft onderwijsconsultant Petra van der Spek praktische tips voor het gebruik van een digibord in jouw lessen. Hoe maak je met een digibord jouw les interactiever? En hoe betrek je een deel van de leerlingen bij de les wanneer zij thuis zitten? Dat ontdek je in deze video. 

ITW Summer School #1 - Digitaal schoolbord DEF